0683227441 info@sharpit.nl

Domeinnaam

Is jouw domeinnaam nog beschikbaar?

Wat is een domeinnaam?

Door een domeinnaam te registreren geef je jouw website een unieke plek op het internet. Websites staan opgeslagen op servers, deze servers hebben een naam nodig. Zo kun je gemakkelijk naar een website navigeren door bovenin je browser een domeinnaam in de adresbalk in te voeren.

Tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Een domeinnaam moet zorgvuldig worden gekozen. Alleen op die manier haal je er het meeste uit voor jezelf of jouw bedrijf. Dit is namelijk hoe je gevonden wordt op het internet (met zoekmachines als Google). Enkele tips voor het kiezen van de juiste domeinnaam vind je hieronder.

  • Kies een passende domeinnaam. Bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, of gebruik woorden die met je producten of diensten te maken hebben. Soms kan een klein grapje of woordspeling geen kwaad, maar pas hier heel erg mee op.
  • Maak het makkelijk te onthouden. Als er bestaande woorden of namen inzitten is de kans groter dat hij onthouden wordt. Mensen delen vaak hun contacten of ervaringen, daarom is het van belang dat iemand die iets hoort ook zonder moeite jouw webadres kan intypen zonder fouten.
  • Hou het kort. Des te korter een domeinnaam is, des te gemakkelijker deze te onthouden is. Zorg er wel voor dat hij niet té kort is. Het moet namelijk nog wel iets zeggen over jouw bedrijf of wat er op de website te vinden is.
  • Richt je op je doelgroep. Wanneer je een .nl Top-Level-Domain (TLD) kiest zul je meer mensen in Nederland bereiken dan wanneer je voor een .de (Duitsland) TLD zou kiezen. Heb je meerdere talen? Kies dan voor een globaal TLD. Wees dus bewust wie jouw website moet bezoeken!

Twijfel je nog wat het juiste is? Vraag gerust om advies.

Prijzen domeinregistratie

TLDRegioPrijs/jaar
.nlNederland€5,00
.euEuropa€7,50
.amsterdamAmsterdam€40,00
.comGlobaal€12,50
.infoGlobaal€12,50
.netGlobaal€12,50
.orgGlobaal€15,00
.clubGlobaal€20,00
.websiteGlobaal€25,00
.cafeGlobaal€30,00
.siteGlobaal€30,00

Dit zijn de meest populaire domein extensies. Zoek je iets specifieks? Dat regelen we graag voor je, neem contact met ons op.

Kan ik elke domeinnaam kiezen?

Ja, tenzij deze al bezet is. Je domeinnaam hoeft niet per se gelijk te zijn aan een bedrijfsnaam. Je kunt ook voor wat persoonlijks kiezen, bijvoorbeeld voor een reisblog of een vriendengroep met activiteiten. Als de .com versie bezet is dan kan de .nl misschien nog wel! Check bovenaan deze pagina of je domeinnaam nog beschikbaar is en registreer hem direct.