Techniek aan huis

Al die nieuwe technologie tegenwoordig.. Het maakt ons leven efficiënter en comfortabeler, en daar helpt Sharp IT je graag bij. Van een trage computer tot aan de nieuwste snufjes om je huis te automatiseren en te monitoren. Ook zakelijk bieden wij oplossingen om bijvoorbeeld cameratoezicht te realiseren, uw personeel te voorzien van computers of voor het geven van cursussen.

Computer onderhoud en reparatie

Bijna ieder huishouden heeft tegenwoordig wel één of meerdere computers. Of dat nou desktops of laptops zijn, ze zijn kwetsbaar voor virussen en verouderen snel. Soms is even opschonen of een onderdeel vervangen al voldoende om weer jaren mee te gaan. Wordt de pc te warm? Tijd om de binnenkant af te stoffen en verse koelpasta aan te brengen. Zelfs bij zo’n simpel klusje kan van alles fout gaan, laat het ons liever doen.

Computer cursus

Virus verwijdering

Hardware upgrades

Data herstel

Aankoopadvies elektrische apparaten

Een nieuwe televisie of PC nodig? Je wordt vast en zeker overspoeld met termen die je niet begrijpt. Toch zijn deze heel belangrijk. Je wilt namelijk niet teveel betalen, maar hebt wel een kwaliteitsverwachting. Sharp IT adviseert je graag bij al je elektrische aankopen. Van printer tot televisie, van LED verlichting tot smartphone.

Weet je al wat je wilt? Dan is het verstandig om online te kijken bij welke winkel jij dit product het goedkoopste kunt halen. Hiervoor raden wij Tweakers Pricewatch aan.

Wij kopen zelf vaak spullen bij Coolblue, Megekko of Azerty. Zij hebben een ruim assortiment en scherpe prijzen.

Huisautomatisering (domotica)

Van klimaatbeheersing tot automatische garagedeur, van verlichting tot home-theater.

Wifi signaal verbeteren of meer TV’s aansluiten?

U heeft problemen met uw TV signaal

Soms is er meer aan de hand dan een paar lege batterijen van je afstandsbediening. Jouw provider (bijvoorbeeld Ziggo of KPN) biedt waarschijnlijk een goede service. Zij kunnen je vaak gratis helpen en weten exact wat jouw apparaat wel of niet hoort te doen. Ziggo heeft een stappenplan opgesteld met veel informatie over jouw TV signaal over de coaxkabel. KPN gebruikt een andere aansluiting! Het makkelijkste om te proberen is natuurlijk om uw TV en ontvanger even tijdelijk van het stroom te halen en opnieuw aan te zetten.

  1. Controleren op een storing
  2. Hoofdaansluiting controleren
  3. Kabels en stekkers controleren
  4. Meerdere tv’s of lange afstanden?
  5. Toch een foutcode of E-melding?

Ben jij al een echte expert?

Kabels in de muur hoef ik niet te vervangen, die beschadigen niet.
Feit of fabel?

Als je na bovenstaande stappen nog geen beeld hebt dan kun je een monteur laten langskomen. Afhankelijk van jouw situatie kan dit gratis, of heel duur worden. Ze hanteren gelukkig wel materiaal tegen kostprijs. En die prijzen zijn eerlijk kan ik je vertellen! Wij raden meestal Hirschmann aan, een A-merk waar Ziggo ook gebruik van maakt.

Overal perfecte wifi, thuis en op kantoor

Jouw mobiele data moet natuurlijk niet opraken, maar je wilt gewoon overal internetten. Waarom is mijn wifi zo slecht? Diverse internetserviceproviders (zoals Ziggo en KPN) hebben hier goede oplossingen voor. Zij kunnen je vaak ook gratis voorzien van tips of vervangende apparatuur. Zakelijke oplossingen met access points kosten vaak veel geld. Deze zijn wel ideaal voor grote aantallen apparaten, bijvoorbeeld in een restaurant of op kantoor. Als je tegen de kosten opziet of meer diensten wilt, zoals cameratoezicht, vraag dan Sharp IT om eens langs te komen.

Tips om wifi te verbeteren

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van 5Ghz (Wifi 5, 802.11ac) i.p.v. 2.4Ghz
  • Plaats de router zo centraal mogelijk
  • Plaats de router niet achter een kast of in de buurt van andere elektronica om storing te voorkomen
  • Maak gebruik van een wifi-booster